дом Общество Почивка`2018-а: Къде предпочитат да летуват шуменци?

Почивка`2018-а: Къде предпочитат да летуват шуменци?

0
ДЯЛ

Тази година лятото настъпи изведнъж и побърза да измести пролетта. Високите температури, стигащи до 30 градуса свариха неподготвени хората, но пък накараха повечето от българите рано-рано да извадят банските от миналата година и да открият сезона. Още в края на април социалната мрежа Facebook беше залята със снимки, на които изобилстваше бяла като тебешир плът и постове от плажовете у нас и в чужбина със слогана „Откривам сезон 2018“. Е, традиционно месец май ни върна в реалността с обичайните за месеца дъждове, гръмотевични бури, градушки, но за щастие, лятото си остава на две седмици …разстояние.
И тази година българското Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за 61% от шуменци, като повечето са склонни да отделят сума, по-висока от 500 лв. за почивката си. Това сочат резултатите от анкетата на 24shumen.com. във Фейсбук групата „Аз обичам Шумен“. Според проучването, шуменци предпочитат да отдъхват най-много на Шкорпиловци и Обзор. 30% от анкетираните са на мнение, че почивката в чужбина ще им излезе по-евтина, отколкото на родното Черноморие и затова ще предпочетат да отмарят в чужбина.
Гурбетчиите пък са почти единодушни, че нямат търпение да си дойдат и да похарчат изкараните в чужбина пари на „Златните пясъци“ и „Слънчака“.
Малка част – 8% от запитаните признават, че ще се отдадат на отмора на шезлонга на село в компанията на бира и малък надуваем басейн.
Където и да почиват шуменци това лято обаче знаят, че приятната компания си остава задължително условие за добре прекарана почивка с незабравими спомени.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧитателите алармират: Тарикатски рекламен знак „цъфна“ на шуменско кръстовище
Следваща статияЗабраниха къпането в язовири и в община Велики Преслав