дом Общество Посланик Армен Саргсян към Любомир Христов: Благодаря на местната власт, че съхранява...

Посланик Армен Саргсян към Любомир Христов: Благодаря на местната власт, че съхранява арменските традиции и култура

0
ДЯЛ

Кметът на община Шумен Любомир Христов прие извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в България, Н. Пр. г-н Армен Саргсян. На срещата присъстваха и заместник-кметовете Найден Косев, Росица Антонова, Светлана Маркова и Боян Тодоров.
Кметът изрази своето задоволство от възможността да посрещне посланика на Армения г-н Армен Саргсян. Той сподели пред госта, че чувства арменската общност в Шумен много близка. „Радвам се, че българи и арменци живеят като добри съседи от векове в нашия град. Историята на нашите два народа е много сходна и това ни прави още по-близки. Истинските посланици на тези топли приятелски връзки са хората, защото в ежедневието си българи и арменци винаги са си помагали и в хубави, и в трудни моменти“, каза Христов по време на срещата.
„Тук съм, за да изразя още веднъж благодарността на нашия народ към България и българите, които приютиха хиляди арменски бежанци в началото на миналия век. Братското отношение е причината не само нашите сънародници тук, но и цяла Армения да изпитва същото топло отношение към България. Благодаря за всичко, което прави местната власт, за да се съхранят арменските традиции и култура. Ние трябва да използваме този потенциал и искам да отправя предложение да помислим за побратимяване на Шумен с град в Армения.“
Любомир Христов изрази готовността на администрацията работи в тази посока. В разговорите между двамата бе поставен акцент върху развитието на традиционно добрите връзки в областта на културния обмен, образованието и спорта. Кметът Христов и посланик Армен Саргсян бяха единодушни, че добрите отношения между България и Армения могат да стана основа за сътрудничество и в областта на икономиката.
Армен Саргсян подари на кмета на Шумен книги, свързани със съвременната арменска литература в превод на български език и няколко издания, посветени на историята и културното развитие на Армения.
Кметът Любомир Христов връчи на извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в България, Н. Пр. г-н Армен Саргсян почетен плакет с герба на Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКошмарен трафик по булевард „Симеон Велики” в областния град (снимки, видео)
Следваща статияКрасимир, който загуби далак след сбиване в училище, даде показания в полицията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here