дом Общество Поскъпването на водата решава днес КЕВР

Поскъпването на водата решава днес КЕВР

0
ДЯЛ

На закрито заседание днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) трябва окончателно да приеме цените водата за следващата година. Предвидено е за Шумен скокът да е 10 стотинки. Така от сегашните 3.30 лв. за кубик цената да стане 3.40 лв. с ДДС.
Против увеличението се обявиха кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител проф. Стефан Желев, омбудсманът Иван Капралов.
В становище до КЕВР градоначалникът посочва, че преди да се пристъпи до увеличение, регулаторът трябва да анализира как местното водно дружество изпълнява бизнес плана си и програмата за оптимизиране на дейността и подобряване на работата на ВиК-Шумен.
„Поредното увеличение на цената на водата е необосновано и несправедливо за качеството на услугата, която се предоставя от оператора“, категоричен бе в позицията си и областния управител на Шумен проф. Стефан Желев.
Шумен остава градът с най-висока цена на водата в България, а след отмяната от съда на определената санитарно-охранителна зона, водата от язовир „Тича“ отново е поливна.
В търсене на решение на проблема, на последната за 2018 година сесия на местния парламент, бе взето решение за извънредно заседание на Асоциацията по ВиК. То ще се състои на 30 януари. Междувременно на 10 януари на Общо събрание на ВиК-Шумен ще бъде обявен конкурс за нов управител, след като последният Красимир Марков подаде оставка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСухи и проходими при зимни условия са пътищата в Шуменско
Следваща статияДават на съдия изпълнител невърналите дограма в Хитрино

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here