дом Здраве Пореден ден със спад на новозаразените с COVID-19 в Шуменско

Пореден ден със спад на новозаразените с COVID-19 в Шуменско

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Kъм 9.30 часа днес броят на настанените в COVID отделенията на Многопрофилната болница в Шумен е 210-има души. От тях 159 са с потвърден коронавирус, а другите 53-ма очакват резултат от PCR тест. В ОАИЛ са 6-има пациенти, от които 4-ма са интубирани. Новоприетите пациенти през вчерашния ден са 13, а изписаните – 19. Това съобщиха от областната болница.
„Изкарахме едно денонощие без починал, което е много добра новина. Мерките дават резултат и призовавам гражданите да продължават да ги спазват в пълна степен“, д-р Йорданка Маринова – ръководител направление „Медицинска дейност“.
Само за сравнение към 9.30 часа вчера настанените с коронавирус в областната болница бяха 229.
В Единния информационен портал за COVID-19 на 17-ми декември са регистрирани общо 46 нови случая на жители на област Шумен с положителни за коронавирус проби. Няма положителни случаи на лица под 18 г., най-младият е на 19, а най-възрастният на 91 г.
Разпределението на положителните за коронавирус по общини и населени места е както следва:
Община Шумен – 31 души /9 жени и 22 мъже/ на възраст между 19 и 91 г. От тях 25 са жители на града, а останалите са от селата Ивански, Костена река, Струйно и Царев брод;
Община Велики Преслав – 6 /2 жени и 4 мъже/ на възраст между 29 и 70 г. Трима от тях живеят в града, а останалите в Драгоево, Суха река и Златар;
Община Нови пазар – 1 – мъж на 61 г. от града;
Община Хитрино – 1 – мъж на 57 г. от с. Байково;
Община Смядово – 3 – /1 жена и 2 мъже/ на възраст от 26 до 56 г. Двама от тях са от Смядово, а другият в с. Риш;
Община Каолиново – 2 – жена на 24 г. и мъж на 29 г. от с. Тодор Икономово;
Община Каспичан – 2 – жена на 78 г. от Каспичан и друга на 35 г. от с. Златна нива;
Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за COVID-19 достигнаха 3925 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 207. Поставените под карантина към момента са 861.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха възрастния мъж от Смядово, който удуши болната си съпруга
Следваща статияБлизо 160 000 лв. за дезинфекция на шуменските училища

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here