дом Общество Популярни музиканти от чужбина прославят Паметника в музикалните си клипове

Популярни музиканти от чужбина прославят Паметника в музикалните си клипове

0
ДЯЛ

Известната румънска певица Алина Еремия засне видеоклип на фона на мемориален комплекс „Създатели на българската държава“. Любопитната случка станала миналата година. „Екипът на певицата се свърза с нас през лятото на 2018 година. Заплатиха определената такса от 600 лева и снимаха клипа“, разказа за 24shumen.com екскурзоводът Теодора Димитрова.
Видеото вече има над 7,5 млн. гледания в YouTube и става все по-популярно.
Кадри от мемориалния комплекс влязоха и във видеото на шведската метъл група At The Gates. В клипа на песента The Mirror Black са включени и картини от старините край старопрестолния Велики Преслав.
Така двете видеа разнасят славата на Паметника в Шумен по цял свят.
През 2018 година мемориалният комплекс е посетен от 24 850 туристи. От тях 4 575 са чужденци от 39 страни. „Посрещнахме гости от цял свят. Имаше туристи от Коста Рика, Австралия, Бразилия, Колумбия, Хавай, Южна Корея, Китай, Тайван, Нигерия, Ливан, Иран“, сподели Теодора Димитрова.
Бум на индивидуалните посещения на български туристи през миналата година, отчитат екскурзоводите от Паметника.
Те припомнят, че всеки последен понеделник от месеца посещенията на обекта са безплатни. През миналата година от тях са се възползвали над 800 души. Други 519 безплатни посещения са направени от хора с увреждания и гости на Общината.
В делничните дни семействата могат да ползват пакет на стойност 6 лева.
„Най-голям е потокът от туристи на националните празници или при повече почивни дни“, обясни Теодора Димитрова и добави, че през миналата година от чуждите туристи най-много са били от Турция, Франция, Израел, Германия, Русия, Словакия и др.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТърси се директор на общинското предприятие по туризъм
Следваща статияЩе бъде слънчево с температури до 15 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here