дом Общество Помощ от 300 лева за всички първокласници и осмокласници през новата учебна...

Помощ от 300 лева за всички първокласници и осмокласници през новата учебна година

0
ДЯЛ

Семействата, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище, имат право на еднократна помощ от 300 лева за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година. Това съобщават от Агенция „Социално подпомагане“.
Средствата се отпускат независимо от доходите на семействата на учениците, при условие че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се предоставя и за непълнолетни, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете.
Финансовата подкрепа се отпуска след подаване на заявление-декларация. Заявлението се подава след записване на детето в първи или осми клас, но не по-късно от 15 октомври 2021 г. Изключение ще се прави за случаите, когато поради здравословни причини, установени с протокол на лекарска консултативна комисия, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от започване на учебната година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВдигат социалната пенсия от 1 юли със 7,08 лева
Следваща статия93 нови случая на COVID-19 у нас, в Шуменско са два

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here