дом Общество “Полицаят” – демон за възрастните: Аз съм отличен затворник!

“Полицаят” – демон за възрастните: Аз съм отличен затворник!

0
ДЯЛ

„Моля съдът да бъде снизходителен. Аз съм отличен затворник“, това каза Петър Станев днес пред съда, по време на мярката му за неотклонение.
41-годишният Станев се представял за полицай в града и извършвал кражби на пари от жилища на предимно възрастни хора. Същият развил „полицейската си дейност“ на територията на Шумен в дните от 1 до 4 юни. На различни адреси в града посещавал жилища на предимно възрастни хора и се представял за полицейски служител. Обяснявал, че проверява дали парите им са прибрани на подходящо място като идеята му била да ги защити от евентуални посегателства от крадци. По тази схема са извършени кражби от шест семейства в града. Няколко дни след това бил задържан.
Според Станев нямало достатъчно данни той да е извършител на деянието, за което му е повдигнато обвинение, тъй като привлечените свидетели посочили друг човек при разпознаването, но полицията го били нанесли в протокола като разпознат.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура Шумен да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, тъй като има реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление. Съдът счете, че събраните до този момент доказателства са достатъчни за да бъде направен обосновано предположение, че е възможно именно той да е извършил деянието, за което е обвинен.
Справката за съдимост на обвиняемия сочи, че Станев многократно е извършвал престъпления – кражби, обсебване, измами, и има около 10 на брой извършени идентични престъпления. Обвиняемият също така имал и два влезли в сила съдебни акта, които са му били наложени за извършване на престъпления против паричната и кредитната система. Бил е обявен за издирване.
Последният съдебен акт е от 27 октомври 2016 година, с който е наказан от лишаване от свобода за срок от 1 година, при първоначален строг режим. За добро поведение е бил освободен предсрочно тази година с 4 месеца изпитателен срок, в който Станев е извършил нови престъпления на територията на Шумен.
Припомняме, че вчера „отличният затворник“ бе принудително доведен в Шумен след като полицейски служители установиха местонахождението му в град Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСолидни глоби за собствениците на кучета във Велики Преслав
Следваща статияГорското в Смядово отчете: Две поредни години без пожари