дом Криминале Пожар изпепели 85 декара посеви с пшеница, горяха и сухи треви в...

Пожар изпепели 85 декара посеви с пшеница, горяха и сухи треви в региона

0
ДЯЛ
Архивна/24shumen.com

Сигнал да пожар в житен масив в кв.“Мътница“е получен в четвъртък следобед, потвърдиха новината на 24shumen.com от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
Пристигналите на място два противопожарни екип заварили посеви с пшеница, обгърнати в пламъци. По данни на собственика на масива пожарът тръгнал след късо съединение на далекопровод, който преминава през житния блок. Пламъците обхванали 85 декара посеви. Пожарът бил загасен с помощта на 7 тона вода. Спасени са 65 декара с пшеница.

Огнеборци от Нови пазар са реагирали на два сигнала за пожари в сухи треви. Първият бил получен в 13.57 часа за пожар в село Зайчино ореше. Пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с огън на открито са погасени с 200 л. вода. Веднага след това са пратени на пожар в суха трева в село Каспичан до Стопанския двор. Пожарът е загасен с 1 тон вода, не са допуснати материални загуби.

На още два сигнала за пожари в сухи треви са реагирали огнеборците във Смядово и Върбица. Погасени са пожари в землището на Върбица и в контейнер за смет на ул.“Ришки проход“ в гр. Смядово, като и двата са без нанесени материални щети. Пожарът в сухите треви е погасен с тупалки, а за гасенето на другия са ползвани 200 л. вода.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУлици в Шумен ще носят имена на учени от местния университет
Следваща статияПо два-трима, но всеки ден: Неправоспособни джиткат с нерегистрирани мотопеди

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here