дом Криминале Пожар изпепели 3 000 фиданки край Маломир

Пожар изпепели 3 000 фиданки край Маломир

0
ДЯЛ

През последните 24 часа дежурните екипи на РСПБЗН- Шумен са се отзовали на пет сигнала за произшествия, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.
В 12.30 часа вчера е получен сигнал за пожар в местността „Алмалъка“ край село Маломир. Към произшествието бил насочен екип на участъка на пожарната във Върбица. На място огнеборците заварили да горят млади фиданки явор и зимен дъб. Пожарогасенето било на площ от около 2 800 кв. м. В пламъците са унищожени около 3 000 млади фиданки. Пожарът бил погасен с помощта на 2 тона вода. Спасени са 70 000 фиданки.
В 10.51 часа на 30 март е потърсена помощ от спасителен екип на шуменската пожарна за събиране на живак от счупен термометър в стая на жилище на ул. “София“ в Шумен. Екипът, който пристигнал на място събрал живака с химическа прахосмукачка.
В 14.52 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти по пътя за кв. „Мътница“. На място бил пратен екип, пламъците са погасени с помощта на 1500 л. вода, материални загуби не са допуснати.
Пожар в сухи треви и храсти е ликвидиран с тупали вчера следобед по пътя за село Трем. Сигнал за пожар в сухи треви до стадиона в село Каспичан е получен малко след 18.00 часа снощи. На място е пристигнал екип от РСПБЗН- Нови пазар, който е погасил пламъците с помощта на 1 000 л. вода. Благодарение на бързата реакция на огнеборците не е допуснато разпространение на пламъците и е спасена от опожаряване 5 декара иглолистна гора.
Снимката е илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПоследен ден за плащане на данъците с 5% отстъпка
Следваща статияПодпийнал бръмча с „Голф“ по улиците на Каолиново

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here