дом Общество Поезия и театър във ваканционните дни за малчуганите

Поезия и театър във ваканционните дни за малчуганите

0
ДЯЛ

Интересни занимания за деца в училищна възраст, съобразени с техните предпочитания предлага през летните месеци Центърът за подкрепа за личностно развитие към Общински детски комплекс Шумен. Мястото – ул.“Цар Освободител“ 152 във Възрожденския комплекс.
Таксата за една седмица е 15 лева, а родителите трябва предварително да запишат малчуганите, които са избрали да прекарат ваканцията, когато учат и се забавляват едновременно, съобщиха от Центъра.
Комплексът предлага занимания по приложни изкуства, театър, музика, екология, занимателна математика и забавна граматика.
С любопитство и интерес групата вече разгледа мюсюлманския храм Томбул джамия, къща – музей „Добри Войников“.
Какво предстои – ръководителите имат задачата да въведат децата в света на възвишеното поетично и театрално изкуство. Някои от децата вече са направили първи стъпки в поезията. Други са участвали в импровизирани спектакли на сцена.
Детската фантазия се развива не от готови решения, а от провакации и активна работа, категорични са от ръководството на Центъра. И обясняват как става това – с литературни игри, ребуси, игрословици, декупаж, изработване на накити от маниста. Акцентът е влагане на старание в изработката на прабългарски амулети.
Заниманията ще завършат на 27 юли сред природата. С аргумента на ръководителите, позитивното и отговорно отношение към околната среда е неизменна част от развитието на личността.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖители на кв.“Мътница“ се жалваха пред кмета от тежкотоварни камиони
Следваща статияЮбилеен концерт за хореографа Иван Иванов