дом Общество Подобряват пътната мрежа в община Каолиново за близо 2 млн. лева

Подобряват пътната мрежа в община Каолиново за близо 2 млн. лева

0
ДЯЛ

Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов подписа договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., в размер на 1 980 960 лева без ДДС, финансиран със средства от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
Безвъзмездната финансова помощ се предоставя за изпълнение на проект „Реконструкция на общински пътища в община Каолиново“. В обхвата на проекта са общинските пътища:
Подобект 1: Част от Път RAZ 2048 /ІІІ-702, Пристое-Белинци/ Духовец – Граница общ.(Исперих – Каолиново) – Климент – Наум – Граница общ.(Каолиново – Венец) – Изгрев / ІІІ-7005 от км 0+000 до км 1+748;
Подобект 2: Път SHU 1061 /ІІІ-702, Пристое – Духовец/ – Гусла – Средковец от км 0+000 до км 4+400”
Ще бъде извършена реконструкция на част от пътища на четвъртокласна пътна мрежа на община Каолиново с обща дължина 6 152 м. Предвижда се и изграждане на подземна мрежа за широколентов интернет, разположен в сервитута на пътищата.
С реконструкцията се цели да се увеличи носимоспособността, устойчивостта и трайността на пътя и съоръженията към него, да се подобрят транспортно-експлоатационните качества и се осигурят по-добри условия за удобен, безопасен и икономичен транспорт.
Срокът за изпълнението на договора е 36 месеца. Предстоят да се проведат процедури по Закона за обществени поръчки за избор на изпълнители на дейностите по проекта – строителство, консултантски услуги за осъществяване на независим строителен надзор и авторски контрол, и избор на консултант за управление на изпълнението проекта.
Реалното изпълнение на инвестицията ще започне в срок до 6 месеца след съгласуване на всички възложени обществени поръчки по ЗОП от Държавен фонд „Земеделие“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНАП погна пунктовете за технически прегледи
Следваща статияЕкоексперти и студенти обсъдихa възможностите за рециклиране на отпадъци