дом Други Подкрепят малкия бизнес за справяне с последствията от извънредното положение

Подкрепят малкия бизнес за справяне с последствията от извънредното положение

0
ДЯЛ

Нови облекчения за малко над 23 000 лева за търговци, чиято дейност беше преустановена заради извънредното положение за времето от ноември 2020-та до март тази година, одобри комисията, назначена от кмета на община Шумен, съобщиха от общинския пресцентър.
За този период в общинската администрация са били удовлетворени исканията за компенсации на 18 наематели на обекти – общинска собственост, и на лица, които заплащат такса за ползване на тротоарно право.
Освободени от заплащане на наем са 16 обекта, а от заплащане на такса за разполагате на маси и столове пред заведения за хранене и развлечения – 2 обекта.
Предварително платените суми от лицата, попадащи в обхвата на Решение № 303 от 28.01.2021 г. на Общинския съвет във връзка с мерките за справяне с икономическите последици от извънредната епидемична обстановка и пандемията от COVID-19, ще бъдат възстановени чрез прихващане за следващи периоди по сключените договори. Тази допълнителна сума е в размер малко над 5 100 лв.
От общинската администрация припомнят, че през миналата година във връзка с мерките за подпомагане на бизнеса други близо 35 000 лева бяха възстановени на търговци, чиято дейност беше преустановена заради извънредното положение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦърквата почита Светите равноапостолни Константин и Елена
Следваща статияЗадържаха 20-годишен иманяр от село Цани Гинчево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here