дом Общество Подкрепиха идеята общинският приют за бездомни животни да носи името на журналистката...

Подкрепиха идеята общинският приют за бездомни животни да носи името на журналистката Тонка Петрова

0
ДЯЛ

Комисията по именуванията към Общинския съвет подкрепи предложението на екипа на в. „Шуменска заря“ общинският приют за бездомни животни да носи името на известната журналистка Тонка Петрова, която почина в края на август т.г.. И четиримата членове гласуваха „за“. Венцислав Венков, член на комисията, изрази резерви към предложението.

„Ще бъде прецедент, не зная доколко е редно един приют да носи името на човек“, заяви той. И припомни случай, когато Петрова като част от неговия екип за регионалния „24 часа“ е поставяла грижата за животните пред служебните задължения. Но Венков уточни също, че роднините на покойната Петрова посрещнали с адмирации идеята. Мнението на Венков подкрепи и Бета Хараланова от Историческия музей. По думите й е странно един приют за кучета да носи името на личност. Тя е направила проверка в другите градове. В нито един град нямало такъв случай. Аргументът на проф. Ивелина Савова от Шуменския университет е, че предложението има своите основания. Преподавателят-филолог смята, че няма нищо нередно, след като името на Тонка Петрова ще бъде поставено в кавички.
Според кмета на Шумен Любомир Христов, който присъства на заседанието Петрова е съдействала много за развитието на приюта. И заслужава. „Щом като имаме и съгласието на роднините, нещата си идват на мястото“, заяви той пред 24shumen.com. Градоначалникът е убеден, че Общинският съвет ще гласува „за“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС любов към недоносените деца: Болницата засиява в лилаво
Следваща статияРайони без ток в Шумен, Нови пазар и Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here