дом Общество Погребват великия Наим Сюлейманоглу в гробището на героите

Погребват великия Наим Сюлейманоглу в гробището на героите

1
ДЯЛ
22 Jul 1996: Naim Suleymanoglu of Turkey wins the gold and sets a new world record during the 64kg weightlifting event at the Georgia World Congress Center at the 1996 Centennial Olympic Games in Atlanta, Georgia.

Днес е погребението на великия щангист Наим Сюлейманоглу.
Роденият на 23 януари 1967 година в момчилградското село Птичар трикратен олимпийски шампион почина в 14.50 часа (13.50 часа българско време) на 18 ноември 2017 година в болницата „Мемориал Аташехир“.
Джобният Херкулес страдаше от цироза на черния дроб и бе приет по спешност в държавната болница „Д-р Сади Конук“ в Истанбул на 25 септември. На 6 октомври му беше извършена успешна трансплантация на черен дроб от екипа на проф. д-р Кямил Ялчън Полат в „Аташехир Мемориал“. На 28 октомври, малко преди да бъде изписан, Наим Сюлейманоглу бе претърпял мозъчен кръвоизлив и се наложи да остане под наблюдение в интензивния.
Погребението на легендарния щангист ще се състои днес в гробището „Едирнекапъ“, където с почетен ритуал се погребват геройски загиналите.
Очаква се на погребалния ритуал в джамията „Фатих“ да присъства и президентът на Турция Реджеп Ердоган, който научи тъжната новина по време на визита в град Ризе.
„Той дълго време се лекуваше, но не успя да се пребори за живота си. Дано семейството му намери сили да се справи в този труден момент“, лаконичен бе Ердоган.
Валията на Истанбул Васип Шахин заяви пред турските медии, че кончината на големия спортист и ненадминат шампион Наим Сюлейманоглу е хвърлила в скръб държавното ръководство, правителството, спортните институции, цялото общество. „Скърбим с цялото си сърце за спортиста и човека Наим, нека почива в мир, Бог да го прости!“, казва валията.
Ръководителят на лекуващия екип проф.д-р Ялчън Полат каза пред журналисти, че са били положени всички усилия, за да бъде спасен животът на щангиста, но се появили редица усложнения. Той подчерта, че лично турският президент се е интересувал непрекъснато за състоянието на щангиста, оказвана им е била всякаква помощ.
Братът на Наим Мухаррем през сълзи разказа, че през цялото време на лечението са получавали всякаква помощ и подкрепа от всички институции.
Междувременно турската федерация по футбол взе решение всички мачове в професионалните и аматьорски групи днес и утре за започват с едноминутно мълчание в памет на Наим. Футболистите ще носят черни ленти на ръкавите си.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен ще е домакин на Международен есенен турнир по информатика
Следваща статияЕксперти: Топлото време през ноември е благоприятно за посевите

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here