дом Общество Повишението на пенсиите мина на първо четене

Повишението на пенсиите мина на първо четене

0
ДЯЛ
Снимка: Иван Иванов

На първо четене бе одобрена актуализацията на държавното обществено осигуряване. Това стана днес на заседание на бюджетната парламентарна комисия.
С промените в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 година се предлага пакет от мерки, чрез които трайно се осигурява по-висок доход от пенсии както за настоящите, така и за бъдещите пенсионери.
Предложените изменения гарантират, че всички около 2 000 000 възрастните хора ще получат увеличение на пенсиите си средно с 64 лева
В законопроекта са предвидени и необходимите средства за повишаване на социалната пенсия за старост от 148,71 лева на 170 лева месечно от 1 октомври тази година.
В законопроекта са предвидени необходимите средства за изплащане на допълнителната сума към пенсиите за септември в размер на 50 лева. Целта е подкрепата за пенсионерите да продължи до момента, в който влязат в сила разпоредбите, на основание на които се повишават основните размери на всички пенсии – от 1 октомври 2021 година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТърг за наем на земеделски земи обявява Община Шумен
Следваща статия92% от местата в Шуменския университет са заети

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here