дом Общество Повишаване цената на водата в Шуменско ще разгледа днес КЕВР

Повишаване цената на водата в Шуменско ще разгледа днес КЕВР

0
ДЯЛ

Увеличение на цената на водата в Шуменска област ще разгледа КЕВР днес на открито заседание от 13.00 часа. Цената на живителната течност се очаква да се повиши и в още 26 области на страната.
Предвиденото повишение за Шумен е 10 стотинки. Така от сегашните 3.30 лв. цената ще скочи на 3.40 лв. с ДДС за кубик.
Против новата цена на водата през изминалата седмица със свои позиции излязоха кметът Любомир Христов, областният управител проф. Стефан Желев, омбудсманът Иван Капралов, както и общинските съветници от групата „За Шумен“, в която влизат Даниела Русева, Бисерка Йовчева, Ася Аспарухова, Добромир Драев и Христофор Крумов. През изминалия петък те поискаха оставката на областния управител, защото като „председател на Асоциацията по ВиК той не е направил нищо в защита на гражданите, когато е гласувана най-високата цена на водата в България, и не упражнява контрол върху направените инвестиции във Водното дружество“.
Днес групата „За Шумен“ ще внесе искане за отмяна на решението на Общинския съвет от миналата година за приемане на бизнес плана на ВиК. То ще бъде записано като точка за предстоящата на 20 декември сесия на местния парламент.
На откритото обсъждане в КЕВР в столицата днес ще присъства зам.-кметът Боян Тодоров.
Очаква се и протест пред сградата на Комисията час преди началото на заседанието.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес стартира продажбата на електронните винетки
Следваща статияДаряват ЕКГ апарат на Неонатологичното отделение в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here