дом Наблюдател Повече студенти ще учат в Медицинския колеж в Шумен

Повече студенти ще учат в Медицинския колеж в Шумен

0
ДЯЛ

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник свещеноиконом Димитър бе открита новата академична учебна година в Шуменския филиал на Медицинския университет „Проф.Параскев Стоянов“, Варна. Отец Димитър пожела на 132 бъдещи медицински сестри и акушерки, които се обучават в Колежа, да преуспяват в добродетелния живот, да получат знания, с които да се реализират в медицинската практика. А на преподавателите търпение.


Преди църковния ритуал кметът на Шумен Любомир Христов засади в двора на учебното заведение борче. За откриването на филиала той съдейства като депутат през 2015 година. „Благодарение на г-н Христов имаме този филиал. Сърдечно благодарим“, споделиха от ръководството на висшето училище.
„Започваме учебната година с надеждата тя да бъде успешна. С желание да развиваме нашите дългогодишни традиции. С потенциал, който отговаря на най високите научвоизследователски и образователни стандарти“, това се казва в обръщение към студентите от ректора на Медицински университет Варна проф. Красимир Иванов. Поздравителния адрес бе прочетен от директора на Колежа проф. Соня Тончева. Вие избрахте да инвестирате в себе си, защото това е инвестиция във вашето бъдеще. В качеството си на специалисти, които са избрали за свое житейско призвание, грижата за живота на хората, от вас се изисква да бъдете внимателни, хуманни, отговорни, защото ние сме лечители, се казва в посланието на ректора към първокурсниците. Хората ни поверяват бъдещето и живота си, затова не трябва да пропиляваме нито един ден за смислени неща, като здравето на хората, завършва обръщението.

„За нас е голяма радост че след 10 годишен застой успяхме да възстановим Филиала за медицински сестри и акушерки. Да имате учебна година с по-малкo проблеми. А в здравеопазването подготвени кадри“, заяви кметът на Шумен Любомир Христов.
По традиция първокурсниците положиха тържествена клетва – да установят отношение на взаимно уважение с преподавателите, да спечелят уважението им. И да уважават право на тайна на пациента.
Стана ясно, че и през тази година е увеличен приема на студенти, които се обучават в бакалавърска степен медицинска сестра и акушерка.
Двама млади мъже избраха професията“Медицинска сестра“. Защо, отговор от третокурсника Илия Илиев – реших, че има нужда и от мъже за тази длъжност. За мен безспорно това е предизвикателство, защото учиш нови неща, стараеш се да бъдеш префектен.
Церемонията уважиха с присъствието си депутати от ГЕРБ и БСП, директорът на МБАЛ Шумен д-р Атанас Атанасов, директорът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Ялчън Расим, преподаватели от Шуменския университет и директорът на Демирбанк Сюлейман Бакиев.
Галина Минева
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГазова бутилка се запали във Велики Преслав, пожарникари гасиха и горящи стърнища
Следваща статияКестени цъфнаха в парка Кьошковете

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here