дом Наблюдател Повече разрешителни за строежи през тази година в Шумен

Повече разрешителни за строежи през тази година в Шумен

0
ДЯЛ

През третото тримесечие на 2017 година местните администрации в област Шумен са издали разрешителни за строеж на 38 жилищни сгради с 58 жилища в тях и с 6 652 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 58 други сгради с 33 469 кв. м РЗП. Това съобщиха от „Статистически изследвания“ – Шумен.
Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се увеличават с 11.8%, броят на жилищата в тях – с 18.4%, докато застроената им площ намалява с 14.6%. При издадените разрешителни за строеж на други сгради е регистрирано нарастване с 13.7%, а общата им застроена площ се увеличава със 121.2%.
През третото тримесечие на 2017 година в област Шумен е започнал строежът на 18 жилищни сгради с 31 жилища в тях и с 2 812 кв. м обща застроена площ, на 4 административни сгради с 1 393 кв. м РЗП и на 35 други сгради с 9 640 кв. м РЗП.
Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради са по-малко с 5.3%, а броят на жилищата в тях се увеличава с 63.2%, а застроената им площ нараства с 18.4%. Броят на започнатите други сгради намалява с 2.8%, а общата им застроена площ – с 5.2%. В сравнение с третото тримесечие на 2016 година започнатите нови жилищни сгради се увеличават с 63.6%, броят на жилищата в тях – със 181.8%, а общата им застроена площ нараства с 35.5%.
Започнатите други видове сгради бележат ръст от 94.4%, а разгънатата им обща застроена площ е повече над два и половина пъти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоблестни деца! Ученици от Шумен намериха и върнаха портфейл с пари и документи
Следваща статияWHAT IS DIABETIC ALLERGY

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here