дом Криминале Побойник ще плати 3 бона за удар с кирка и закана за...

Побойник ще плати 3 бона за удар с кирка и закана за убийство

0
ДЯЛ

Окръжният съд в Шумен потвърди присъдата на Районния съд от 3 000 лева за закана за убийство. Магистратите признават обвиняемия Ф.Р. за виновен в това, че на на 29 април 2018 година във Вехтово отправил закани за убийство и ударил с кирка по главата своя съселянин Н.М.
Грозната сцена се разиграла в центъра на Вехтово в близост до хранителния магазин. В следобеда на 29 април миналата година, Ф.Р. започнал да копае с кирка чакъла, който бил положен между неговата къща и бакалията, на която наемател била съпругата на Н.М.
Ф.Р. имал намерение да ползва вода от стар кладенец, който считал за своя наследствена собственост. Водоизточникът обаче се намирал под магазина. Мъжът възнамерявал да постави тръби и помпа, за да черпи вода от кладенеца. В работата по копането помагал и зет му, който в този момент пробивал стената на къщата на тъста си.
Около 15.00 часа потърпевшият Н.М. излязъл от магазина, защото искал да заключи металния капак, водещ към кладенеца и водомера на сградата, в която се помещавал търговския обект. След като заключил катинара мъжът влязъл в сградата, но на площадката пред магазина бил застигнат от Ф.Р., който му казал: „Ти, какво искаш, да те убия ли?“
В момента, когато Н.М. се обърнал да види, кой му говори получил удар с тъпата метална част на кирката в лявата челна област на главата. Мъж, който станал неволен свидетел на нападението се притекъл на помощ на пострадалия и го изблъскал, за да предотврати втори удар. Въпреки това Ф.Р. продължил да се заканва и да ругае съселянина си. После излязъл от сградата и продължил невъзмутимо да копае.
След подаден сигнал на мястото на инцидента пристигнал полицейски екип, а пострадалият бил откаран с линейка в шуменската болница. Там Н.М. останал за лечение няколко дни.
Пострадалият завел дело срещу Ф.Р. в Районния съд в Шумен. Агресивният мъж бил осъден на три месеца затвор с отлагане на изпълнението за срок от три години. Ф.Р бил осъден да заплати на пострадалия 3 000 лева обезщетение, 200 лева разноски по делото, 120 лева държавна такса върху уважената част на гражданския. Нападателят бил осъден да заплати и 856.29 лева по сметката на Областната дирекция на МВР за направените в хода на досъдебното производство разноски, както и още 120 лева по сметката на Районен съд-Шумен за делови разноски по делото.
Служебният адвокат обжалвал наложената присъда и постановените финансови санкции и искал Окръжния съд да признае за невинен Ф.Р. Искането обаче било отхвърлено.
Решението на Окръжния съд в Шумен е окончателно и не подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят за движение улица „Хан Омуртаг“ в Шумен
Следваща статияЕсента се завръща с дъжд и вятър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here