дом Общество Планът на „ВиК – Шумен” не беше утвърден, връщат го за ново...

Планът на „ВиК – Шумен” не беше утвърден, връщат го за ново изготвяне

0
ДЯЛ

Планът за стопанисване, поддръжка и експлоатация на активите от „ВиК – Шумен” през следващите 15 години не беше утвърден на днешното извънредно заседание на Общото събрание на ВиК Асоциацията. До това се стигна след като председателят на Асоциацията – областният управител проф. Стефан Желев, уведоми, че е упълномощен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да не гласува по тази точка от дневния ред. Това автоматично доведе до неутвърждаването на Плана, защото за това са необходими минимум ¾-ти от гласовете на членовете на Асоциацията, а държавата има 35 %. В писмото на МРРБ, получено на 13 декември, се казва, че в представения План не е отразена част от изискуемата информация и се приканва Приложение 10 от него да се изготви наново. Цитираното Приложение 10 трябва да съдържа информация за управлението на водното дружество, нивата на предлаганите услуги, бъдещи проекти, управление на жизнения цикъл на активите, финансови прогнози, механизми за управление на активите, мониторинг, източници на информация и др. След днешното решение от „ВиК – Шумен” трябва да изготвят наново тази част от Плана за стопанисване, поддръжка и експлоатация на активите през следващите 15 години и да я представят за утвърждаване от общинските съвети на десетте общини. Това трябва да стане до средата на януари, за да може Планът да бъде утвърден на следващото редовно заседание на областната ВиК Асоциация, насрочено за февруари. Оказа се обаче, че управителят на водното дружество – инж. Красимир Марков, не е наясно какво не одобряват експертите в МРРБ в представения им план.
ВиК Асоциацията утвърди размера на вноската на държавата в бюджета за следващата година в размер на 20 000 лв. Останалите необходими средства идват от общините, съобразно дяловото им участие
Пред следващата година към всяка община ще се изгради специална комисия, която ще следи за отчитането на инвестициите в публични активи. В нея ще влизат представители на съответната община, „ВиК – Шумен” и ВиК Асоциацията. В началото на следващата година във всяка от общините ще се проведат разговори с водното дружество, за да се приеме окончателната инвестиционна програма във водния сектор, която да балансира между необходимостите и възможностите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕнтусиасти подеха инициатива за запазване на зеленото богатство на Шумен
Следваща статияДецата от бедни семейства без такса за детска градина?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here