дом Криминале Пламнаха две жилища, огнеборци гасиха и автомобил, сухи треви, контейнери за смет

Пламнаха две жилища, огнеборци гасиха и автомобил, сухи треви, контейнери за смет

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com/ Илюстративна

На 14 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи за времето от петък до неделя, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
Погасени са 11 пожара, в три случая е оказана техническа помощ – премахване на опасно надвиснало дърво в природен парк „Шуменско плато“, пренасяне на болна жена и обезопасяване и отстраняване на акумулатор на аварирал автомобил с газова уредба в Шумен. На четвърти януари са погасени три пожара. Два от тях са в сухи треви – на отбивката за гр. Шумен в посока към Варна на АМ“Хемус“, и в местността „Станата“ в Нови пазар. Двата пожара са без материални загуби, за гасенето им са ползвани 1000 л. вода.

На 4 януари в 10.53 часа било получено съобщение за пожар в апартамент на ул.“Стефан Караджа“ в Нови пазар. На място бил пратен екип, който погасил пламъците с 500 л. вода. Унищожени са мебели, опушени били около 30 кв.м. стени. Причина за пожара- небрежност при боравене с открит огън.

На 5 януари са погасени три пожара в контейнери за смет в Шумен и Нови пазар, два в комини на жилищни сгради. Всички са без материални загуби и за гасенето им са ползвани общо 500 л. вода.

В 03.25 часа на 6 януари бил приет сигнал за пожар в стая на къща на ул.“Георги Димитров“ в село Крива река. Към адреса бил насочен екип от противопожарна служба в Каолиново. На място било изяснено, че пламъците тръгнали след късо съединение. След бързата реакция на огнеборците разпространението на пожара не е допуснато. Пламъците, в които били унищожени около 2 кв.м. покривна конструкция и мебел от дома на 46-годишния собственик, били погасени с 200 л. вода.

Два пожара в комини в Шумен са погасени от дежурните екипи през изминалото денонощие, като няма нанесени материални загуби.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 2 000 именици празнуват на Ивановден в община Шумен
Следваща статияАпаш разби вендинг автомат, задигна 450 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here