дом Общество Плакет на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз получи кметът на...

Плакет на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз получи кметът на Шумен

0
ДЯЛ

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на кмета на Шумен Любомир Христов плакет на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. На среща преди концерта, посветен на 119 години от рождението на Панчо Владигеров и 25 години от създаването на едноименната фондация, двамата заявиха твърдото си решение да продължат подкрепата за провеждането на конкурсите на името на Панчо Владигеров в Шумен.

Цвета Караянчева и Любомир Христов бяха сред официалните гости на концерта. Сцената на Драматичния театър „Васил Друмев“ в Шумен се превърна в световна музикална арена със силна селекция от творби на Панчо Владигеров, Бетховен и Макс Брух по време на концерта на симфоничния оркестър на Българското национално радио. На най-голямата сцена в Шумен за първи път заедно музицираха проф. Минчо Минчев и симфониците на БНР под диригентството на Марк Кадин. Сред официалните гости на тържеството бяха още заместник-министърът на културата Румен Димитров, представители на фондация “Св.Св. Кирил и Методий”, на Съюза на българските музикални и танцови дейци, кметът на община Шумен Любомир Христов, областният управител проф. Стефан Желев, генералният директор на БНР Александър Велев, дарители и общественици.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНадрусан и агресивен скочи на майка си, дойде на себе си в ареста
Следваща статияПредстои ремонт на Къща-музей „Лайош Кошут“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here