дом Криминале Пиян шофьор въртя волана по улиците на Нови пазар

Пиян шофьор въртя волана по улиците на Нови пазар

0
ДЯЛ

62-годишен мъж от Нови пазар e засечен да шофира след употреба на алкохол днес. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Малко преди 11.00 часа полицейски екип, който следил за спазване на противоепидемичните мерки в града, забелязал водач на лек автомобил „Ситроен С 3“, който се движи от ул. „Ген. Гурко“ в посока към ул.“Оборище“, близо до кооперативния пазар. По време на проверката полицейските служители усетили, че водачът лъха на алкохол. Мъжът е тестван с дрегер, който отчел 1,89 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар.
Срещу норушителя е образувано досъдебно производство.
От началото на годината до днес на територията обслужвана от РУ-Нови пазар са установени 13 водачи, които са седнали зад волана след употреба на алкохол. Шестима от тях са били с алкохол от 0,5 до 0,8 промила. Лишени са от правото да управляват за срок от шест месеца и им е наложена глоба в размер на 500 лева.
С промили над 1,2 са установени седем водачи.
Други четирима са шофирали след употреба на наркотични вещества и техни аналози.
По време на извършени проверки от екипи на Пътна полиция към РУ-Нови пазар един водач е отказал да бъде тестван за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, а други двама са отказали да бъдат тествани за шофиране след употреба на наркотични вещества, за които законът предвижда лишаване от правото да управляват за срок от 2 години и 2000 лева глоба.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУебинар на тема „Фалшиви новини и медийна култура“ организира ОМС
Следваща статияЗадържаха за 72 часа мъж от Кочово, блудствал със 7-годишно момче

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here