дом Общество Пишат ни: Тука има, тука няма … нет, кабели обаче – бол

Пишат ни: Тука има, тука няма … нет, кабели обаче – бол

0
ДЯЛ

Тука има, тука няма … нет, кабели обаче – бол. Незаконно поставени, законно срязани и безотговорно зарязани. Такава е  гледката на няколко места в Шумен, след  отстраняването на незаконната оптична мрежа, която се „носи” над града, алармират читатели на 24shumen.com. “Аз лично не се интересувам законно ли е, незаконно ли е, аз си плащам и искам да имам интернет, искам и като се прибирам да не се „беся” на зарязаните кабели”, споделят потърпевши от „битката” Община vs незаконни кабелджии.

Само за последната половин година – от юни 2017 година досега са премахнати кабели с дължина над 11 км в кв. “Тракия”, по бул. “Плиска”, бул. “Ал. Константинов”, бул. Симеон Велики”, в района около жп-гарата и по възлови кръстовища в града. На мястото на отстранената оптична мрежа след време се появява нова. Налага се повторно да бъде премахвана. Екипи са били принудени на два пъти да режат кабелите по ул. “Родопи”, ул. “Дедеагач”, ул. “Странджа” и други,а разходите на ден са близо 300 лева, отчитат от Общината.


Според Закона за електронните съобщения, чл. 286, ал.1 кабелните електронни съобщителни мрежи се изграждат подземно. На това основание общината започна процедури по отстраняване на незаконната въздушна мрежа още в началото на 2016-та, премахването продължи и през тази година. През този период операторите трябваше да вкарат жиците си под земята, но не всички го направиха. Напротив, незаконното опъване на кабели продължава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Човекът от Ла Манча“: Орлин Горанов и Мариан Бачев излизат на шуменска сцена
Следваща статияКатастрофа затвори пътя към „Барбароса“ (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here