дом Здраве Пет жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие, в болница са и...

Пет жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие, в болница са и две бебета

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Общо пет са жертвите на COVID-19 в Шуменско за изминалото денонощие. Вчера сутринта битката с болестта изгубиха двама мъже на 56 и 55 години. По-късно през деня почина и жена на 79 години. Днес до момента вирусът е покосил двама мъже на 58 и 72 години.
В болницата за лечение е прието бебе на година и 7 месеца.
Продължава лечението на другото бебе на 9 месеца. Боледуването на двете деца протича задоволително.
Към 10.00 часа днес броят на настанените в ковид отделенията на МБАЛ-Шумен е 227. От тях 172 са с потвърден коронавирус, а други 55 очакват резултат от PCR теста.
Новоприетите пациенти са 10. Изписаните също са 10. Това съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицински дейности“ в лечебното заведение.
В ОАИЛ са настанени шестима от пациенти и шестимата са интубирани. „Натискът върху система в Шумен леко отслабва. Действително наложените мерки дават резултат. Призоваваме гражданите да продължат да бъдат отговорни и да ги спазват“, апелира д-р Маринова.
Регистрираните нови случаи на COVID-19 в Шуменско вчера са 67.
Разпределението им по общини е, както следва:
Община Шумен – 41 души /25 жени и 16 мъже/ на възраст между 27 и 84 г. Всички нови вирусоносители са жители на град Шумен.
Община Велики Преслав – 12  /6 мъже и 6 жени/ на възраст между 22 и 77 г. Осем от тях живеят в града, а останалите в селата Мокреш, Златар, Хан Крум и Троица.
Община Нови пазар – 6 /4 жени и 2 мъже/ на възраст между 43 и 59 години всички жители на град Нови пазар.
Община Каспичан – 3 – мъж 53 г. и жена на 60 г. от град Каспичан и 1 мъж на 44 г. от село Кюлевча.
Община Каолиново – 4 /2 мъже и 2 жена/ на възраст от 28 до 78 г. От селата Лятно, Лиси връх, Браничево и Тодор Икономово.
Община Венец – 1 мъж на 22 години.
Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за COVID-19 достигнаха 3 831 души. На домашно
лечение са 1 166 лица. Излекуваните са 2 255.
Под карантина са 909 лица от областта.
Починалите в системата на РЗИ са 196.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКъсо съединение подпали автомобил, огнеборци свалиха котка от високо
Следваща статияСпипаха двама крадци на ток, отиват на съд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here