дом Политика Петър Курумбашев и Явор Дачков канят шуменци на среща – разговор

Петър Курумбашев и Явор Дачков канят шуменци на среща – разговор

0
ДЯЛ

Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, ще се срещне с граждани на Шумен.
Желаещите ще имат възможност да разговарят с него, както и с журналиста Явор Дачков на 12 април 2018 г.(четвъртък) от 18.00 часа в залата на Регионална библиотека „Стоян Чилингиров“. Това съобщиха от пресцентъра на БСП в областния град.
Курумбашев е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (TRAN) от България. Той работи активно за стимулирането на прехода на транспортния сектор към чиста енергия чрез насърчаването на електрическата мобилност и използването на горивни клетки и водород.
По негова инициатива идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г.
В началото на месец март Петър Курумбашев бе сред съорганизаторите на конференция в София, посветена на електрическата мобилност, в рамките на която своите виждания по темата споделиха представители на Европейската комисия, български общини, експерти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.
През март Петър Курумбашев получи наградата за евродепутат на годината в категория „Транспорт“ по време на тазгодишното издание на конкурса MEP Awards.
В Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в ЕП (ИТРЕ) в момента г-н Курумбашев работи по доклад на тема „Киберсигурност“, като една от главните му „битки“ в парламента е да има по-силна Европейска агенция за киберсигурност (ENISA) – с повече правомощия, повече служители, отговорности и т.н. Също така отй бе докладчик и по ePrivacy – регламент за защитата на личните данни в интернет, като някои ключови негови предложения бяха приети с голямо мнозинсто
Важни предложения на Курумбашев, целящи да бъде насърчено развитието на малкия и средния бизнес, бяха отразени и в стратегията за онлайн търговия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Лесовъд за един ден“: Деца се забавляват с игри на открито
Следваща статия„Екофантазии“ в Никола Козлево: Конкурс приканва към опазване на околната среда