дом Общество Петокласници представиха български фолклорни празници

Петокласници представиха български фолклорни празници

0
ДЯЛ

В рамките на два учебни часа ученици от 5а клас на СУ „Панайот Волов“ в Шумен представиха пред свои съученици и гости същността на зимните празници според традиционния български календар. Те работиха под зоркото око на своите преподаватели – г-жа Албена Димитрова по музика и г-жа Галина Абаджиева по български език и литература.
Петокласниците бяха разделени на няколко отбора като всеки екип изготви презентация по темата си. Началото бе дадено с отбелязването на Нова година по света и у нас. Следвайки датите в календара Йордановден почука на вратата ни. След това учениците представиха същността на традицията и ритуала на Ивановден. Последва представяне на Димитровден, Никулден и Игнажден. Отборите бяха заложили на анимирано представяне на празника. На фона на подходящо подбрани слайдове с текст и картини, всеки един участник разказа в подробности същността на фолклорния празник.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМустафа Карадайъ в Шумен: След 30 години демокрация все още има проблеми с изучаването на турски език
Следваща статияДве премиери и благотворителен спектакъл в празничната програма на театъра

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here