дом Общество Пети ден високите части на Градище са без вода, селото е застрашено...

Пети ден високите части на Градище са без вода, селото е застрашено от воден режим

2
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Пети ден високите части на село Градище са с нарушено водоподаване. Това каза за 24shumen.com кметът на населеното място Идриз Халидов.
В момента в центъра на селото има голяма авария на водопровода. Поради липса на техника до момента тя не е отстранена. „Очакваме утре да бъде ремонтирана. Тази сутрин отново направихме обход, за да търсим повреди по водопровода, защото няма налягане в тръбите“, обясни Халидов.
Преди дни, за да открият големи течове по трасето, спират водата. Изчакват да се напълни каптажът, който захранва селото, след което пускат водата с високо налягане, за да открият авариите, но и това не дава резултат. „Явно е, че водата някъде се изтича, но течът не избива на повърхността и не може да го открием“, обясни още Халидов. Той не изключва при липса на резултат от ремонтите Градище да мине на воден режим.
Проблемите с водата в селото започнали преди месец. Тази седмица екипи са отстранявали по 2-3 аварии на ден.
Довеждащият водопровод на Градище е много стар и амортизиран. Тръбите са полагани в периода 1968-1970 година. „Такова е положението в селата. Аз също съм бил водомайстор, но не помня да е имало такава ситуация в Градище. Трайното засушаване също е причина за непрекъснатите аварии. Земята е много суха. Напуква се и това причинява чупене на корозиралите тръби“, обясни Халидов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗлато и сребро извоюваха до момента шуменските бойци на Държавното по кикбокс
Следваща статияПремиерът Бойко Борисов с COVID-19

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here