дом Култура Петата симфония и Петият концерт на Бетовен на шуменска сцена

Петата симфония и Петият концерт на Бетовен на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Ярки шедьоври в творчеството на Лудвиг ван Бетовен ще прозвучат днес от 19.05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“. Знаменитата Пета симфония и Петият концерт за пиано олицетворяват двубоя със съдбата, борбата за щастие и на финала – триумфалната победа на човека над несгодите. Темите, които композиторът повдига не губят актуалност дори две столетия по-късно. В началото на концертната вечер публиката ще се потопи в по-изящната и фина музика от „Лунната соната“, която пианистът Георги Черкин майсторски е украсил с оркестрови багри.
Признат интерпретатор-пианист Черкин успешно се развива и в други насоки. Той е автор на уникални аранжименти за пиано и оркестър на класически произведения, писани само за пиано. Концепцията на музиканта е да запази напълно клавирния оригинал и чрез добавянето на оркестрови тембри, чрез които постига по-богата звукова картина. Майсторски изработени, тези „симфонизации“ се радват на възторжено одобрение в Европа, Азия и Северна Америка.
Концертът „Бетовен 5 + 5“ ще се състои под диригентството на Станислав Ушев. От Симфониета – Шумен напомнят, че поради действащите противоепидемични мерки местата в зала „Проф. Венета Вичева“ са ограничени, а носенето на предпазни маски е задължително.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияШумен отбелязва Международния ден на ромите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here