дом Общество Пейки за спирка и ремонт на улица поискаха граждани в приемния ден...

Пейки за спирка и ремонт на улица поискаха граждани в приемния ден на кмета

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

Подписка от граждани да бъдат поставени пейки на спирката срещу хипермаркет „Кауфланд – 2“ бе връчена на кмета Любомир Христов в приемния му ден. „Много е неудобно, докато чакат автобус хората стоят като наказани на спирката. Идват лекари и медицински сестри от Хирургическия блок и други хора, много е неудобно“, жалва се пред градоначалника Вълинка Вълчева.
„Успокойте хората. До десет дни ще има пейки на спирката“, заяви кметът.

Дамата се оплака и от друг проблем. Баби и дядовци окупирали пазарчето в района на Руски паметник. Те имали собствени ключове за шкафове, където поставяли тяхна зеленчукова продукция и никой нямал право да навлиза в територията на самозваните търговци. В отговор на оплакването, кметът ще разпореди да бъде извършена проверка.
„Този пазар не ми харесва и на мен. Догодина ще се опитаме мястото да стане по-приятно. Ще подобрим вида му“, увери градоначалникът.
От окаяното състояние на ул. „Мизия“ пък се оплака друга дама. „От десетки години тук ремонт не е извършван“, жалва се тя.
„Проблемът ми е познат. Разпоредил съм проверка, която да установи какви ще бъдат разходите. Бригада ще пренареди паветата“, съобщи кметът Христов. Фирмата трябвало да представи офертата за ремонтните дейности, които трябва да бъдат извършени. След като останат средства след преасфалтирането на улици в Шумен, проблемът с разбитата улица ще бъде решен.
Кметът получи втора подписка от недоволни граждани от лошото състояние на улицата.
130 хил.лева ще вложи Община Шумен в маркировката на осевите линии по пешеходните зони в града. 12 хил.лева са необходими за обозначаване на Синята зона.
Стана ясно, че вандали са откраднали три от пръскачните машини на ул. „Васил Друмев“, където се засаждат дървета „шестил“ с обла форма.
4 жалби са входирани при кмета от граждани на кв. „Лозево“. Те настояват да бъдат премахнати липи от тротоарите, тъй като корените на дървета са влезли в мазите на хората и те не могат да разрешат проблема сами. Кметът обеща да разпореди проверка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия“Млад огнеборец”: Ученици влизат в ролята на пожарникари
Следваща статияЗапочва реконструкция на пътища в община Каолиново

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here