дом Общество Парчета от рая: Бонсай градина в двора на комплекс “Авшарян”

Парчета от рая: Бонсай градина в двора на комплекс “Авшарян”

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов е поканен да открие първата за града бонсай градина. Събитието ще се състои на 26 май, събота, от 11.00 часа в двора на комплекс „Авшарян“ на ул. „Стара планина“ №2, където е подредена музейната експозиция „Градски бит“.
Бонсай градината е дело на Радко Колев, който се занимава от години с отглеждането на „дървета в саксия“. Той споделя, че в началото е създал градината като хоби, но в последствие, когато дръвчетата са се увеличили толкова, че е било необходимо много по-голямо пространство, е решил да я подари на Шумен и шуменци.Общинската администрация предостави дворното място на комплекса „Авшарян“ за тази цел и там вече са подредени 80 дръвчета в саксии. Първите от тях са засадени преди 25 години, разказва Радко Колев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДва шуменски квартала без вода
Следваща статияКамион и лек автомобил катастрофираха в квартал „Тракия“ (снимки)