дом Общество Очаква се шуменският зоокът да бъде отворен през пролетта

Очаква се шуменският зоокът да бъде отворен през пролетта

0
ДЯЛ

963 000 лв. е годишният бюджет на Общинско предприятие „Паркове и обредна дейност”, който се формира от три направления – зоокът, озеленяване и обредна дейност. Това съобщи на заседането на Постоянната комисия по Икономическа политика директорът на предприятието Златин Кайряков. Половината от тези разходи отиват за заплати.
За зоокъта в парк „Кьошковете” са предвидени 100 000 лв., колкото са били и през миналата година. Кайряков отбеляза, че се очаква до края на април да се вземе лиценз за зоокъта и да се отвори тази част, която е изградена до момента. През 2018 г. беше одобрен проект за разширяване на зоокъта, предвиждащ осигуряването на нормални условия за живот на 18 вида животни. Реализацията му започна в средата на 2019 г.
За озеленяване и тази година са планирани 600 000 лв.
Единствено при обредната дейност е предвиден известен ръст от 244 000 лв. за миналата на 263 000 лв. за тази година. Предвижда се закупуването на нова катафалка, защото старата вече е на 25-26 години, каза Кайряков.
Директорите на общинските предприятия в Шумен представиха накратко пред съветниците план-сметките и очакванията си за тази година. За повечето предприятия няма съществена промяна спрямо 2020 г. Директорът на „Общински медиен център” не се включи поради ангажимент, а беше заместен от счетоводителката на общинското предприятие. От думите й стана ясно, че бюджетът на Телевизия „Шумен” е намален с 40 000 лв. спрямо миналата година, а от исканите за нова техника 50 000 лв. са отпуснати 30 000 лв.
Икономическата комисия прие с 4 гласа „За” и 3 „Въздържал се” план-сметките на общинските предприятия за 2021 г.
С 5 гласа „За” и 2 „Въздържал се” беше прието предложението на групата на ДПС в Общински съвет-Шумен за започване на действия за възстановяване на бившата Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ). Съвместно с Министерството на здравеопазането и Здравноосигурителната каса ще се разработи становище, което ще се представи на Общинския съвет, заяви по време на краткото обсъждане зам.-кметът д-р Светлана Маркова. Тя отбеляза, че създаването на ново лечебно заведение отнема години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПърва придобивка за общинско предприятие в Нови пазар
Следваща статияОбвинените за трафик на над 400 килограма хероин остават в ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here