дом Общество Очаквано д-р Мустафа Хаджи бе преизбран за главен мюфтия

Очаквано д-р Мустафа Хаджи бе преизбран за главен мюфтия

0
ДЯЛ

Очаквано д-р Мустафа Хаджи беше преизбран за главен мюфтия на мюсюлманското вероизповедание у нас. Той ще ръководи Мюсюлманското изповедание в Република България през следващите 5 години. За още 5 години председател на Висшия мюсюлмански съвет остава Ведат Ахмед. Това са решенията на редовната Национална мюсюлманска конференция, проведена днес, която беше отложена с няколко месеца заради COVID кризата.
Д-р Мустафа Хаджи заяви, че финансовото положение на Главното мюфтийство се подобрява и то вече няма задължения.
„Искам да изкажа безкрайната си благодарност на всеки един от вас, затова че оставихте вашите ангажименти и дойдохте днес да покажете съпричастност към делата на мюсюлманите в България. Искам да благодаря на всеки един от вас за подкрепата, която оказахте за още един мандат! Искам да ви уверя, че ще направим всичко възможно да чуем вашите предложения, да се опитаме да решаваме проблемите заедно! Молбата ми е да бъдем максимално активни, защото само това ще ни помогне да вървим по този път и да покажем, че сме достойни последователи на Мухаммед (с.а.с.). Аллах Теаля казва: работете и Аллах ще види вашите дела!“, бяха думите, с които главният мюфтия се обърна към делегатите и гостите в зала 1 на НДК след като беше преизбран.
1039 делегати от 1305, имащи право на глас, присъстваха на Националната мюсюлманска конференция в зала 1 на НДК. Форумът отдаде почит на най-възрастния и най-младия делегат на Конференцията. Това бяха 89-годишният Хасан Бозов от село Голямо Църквище, обл. Търговище и 18-годишният Зафер Саид Сабри от село Овен, обл. Силистра.
Сред гостите бяха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и Н.ПР. Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция у нас.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШестима с COVID-19 са в ОАИЛ на шуменската болница
Следваща статия115 нови случая на COVID-19 у нас, излекуваните са 105

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here