дом Общество От 10 до 36 лева за жива елхичка, засилен интерес към растящите...

От 10 до 36 лева за жива елхичка, засилен интерес към растящите дръвчета

1
ДЯЛ
The weekend after Thanksgiving is the prime time to shop for a Christmas tree. (Thinkstock)

3 605 елхички са предоставили горските стопанства в обхвата на Североизточното държавно предприятие през тази година на гражданите и търговците. В зависимост от големината им цените варират от 5 до 20 лева с ДДС. Отделно разсадниците на стопанствата предлагат 1 588 живи елхички. При тях цените са в границите 10-36 лева с ДДС. От стопанствата отчитат, че през последните години нараства интересът към дръвчетата, които са в контейнери, защото те могат да бъдат засадени от децата в дворовете на учебните заведения.
Отделно членовете на Управителният съвет на СИДП са решили през тази година да дарят над 200 дръвчета на училища, детски градини, социални, здравни и културни институции, които са заявили желание да получат елхички, за да зарадват децата от областите Шумен, Търговище, Варна и Добрич. Всяка година ръководството на предприятието подарява на всички желаещи коледни дръвчета с пожелание за хубави празници и спорна нова година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАстрономическата зима настъпва в 18.28 часа днес
Следваща статияРешено: Въвеждат такса от 25 лева за по-богатите в детските градини

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here