дом Общество Отменят допълнителните противоепидемични мерки в Шуменско

Отменят допълнителните противоепидемични мерки в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Областният кризисен щаб в неприсъствено заседание днес взе решение, с което препоръчва да бъде отменена Заповед РД-01-79 от 31.03.2021 г. на директора на РЗИ-Шумен, считано от утре – 24 април, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Причината е отчетената трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в региона, която към днешна дата е 331 на 100 000 души население.
Отпадат изискванията пазаруването в големите търговски обекти да се извършва задължително с количка, както и в търговските обекти на открито да се работи само със защитни маски за лице.
Дава се възможност външни лица – танцови, спортни, театрални и др. състави, които използват материалната база на училищата, да възобновят дейността си. Премахват се и ограниченията за посещенията в пенсионерските клубове и клубове на хора с увреждания на територията на област Шумен.
Отпадат забраните за провеждане на изложби, базари и други на животни и животински продукти на територията на област Шумен, както и посещението на пазари тип „Битаци”.
Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват всички противоепидемични мерки, въведени в страната със заповед на министъра на здравеопазването – носене на предпазни маски на закрито, физическа дистанция и дезинфекция.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ Шумен ваксинират с „Модерна” възрастни хора
Следваща статияПромени в движението за великденските празници в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here