дом Култура От Нови пазар до Чикаго: Театрална трупа „Мелпоарт“ с участие на...

От Нови пазар до Чикаго: Театрална трупа „Мелпоарт“ с участие на американска сцена

0
ДЯЛ
Снимка: НЧ "Христо Ботев"

Театрална трупа „Мелпоарт“ към Народно читалище „Христо Ботев – 1872“ – гр. Нови пазар ще изиграе постановката „Интимна терапия“ в Чикаго, като част от програмата на Фестивала на камерния театър организиран от Световната асоциация на аматьорските театри (АИТА). Според регламента театралната трупа от Нови пазар ще представя Югоизточна Европа.
Освен участие във Фестивала, от „Мелпоарт“ ще изнесат отделно представление в Чикаго и в Ню Йорк пред българската общност там.
Трупата е подготвила френска пиеса с автор Ерик Асус и в нея се разглежда проблема за изневярата под един по-различен ъгъл, като публиката също участва в представлението и има възможност да изкаже своето мнение по поставените въпроси. Според регламентите на фестивала всяка трупа изнася своето представлението на родния си език.
Участието на трупата в Световния фестивал на камерния театър стана възможно благодарение на личните усилия на кмета на Община Нови пазар Ивайло Камаджиев, в резултат на които са осигурени средства за пътните разходи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия24-годишен се насмърка с кокаин и седна зад волана
Следваща статияТъжна гледка: Болничният параклис „Св.Пантелеймон“ стои заключен, докога – не е ясно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here