дом Наблюдател От горското в Шумен възстановиха над 22 километра горски пътища

От горското в Шумен възстановиха над 22 километра горски пътища

1
ДЯЛ

Над 22 километра горски пътища са възстановили през последните няколко седмици от ДГС-Шумен. Половината от тях се намират на територията на ПП „Шуменско плато“. Реновирането на горските пътища се извърша със средства на стопанството, като 1 километър струва между 300 и 800 лева. Заравняването на изровените отсечки се прави с тежки машини, като на най-проблемните места в гората са премахнати коловозите, които създават проблем на туристите и хората, които искат да достигнат до заслоните с личните си автомобили.
От ДГС-Шумен припомнят, че в горските територии е забранено движението на спортни мотори и АТВ. Щети на горските пътища нанасят и джиповете с висока проходимост.
По-добрата проходимост на пътищата създава условия за влизане на повече нарушители в гората. От ДГС-Шумен призовават гражданите да подават сигналите си за нарушения на телефон 112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия53 места в Шуменско в инициативата „Да изчистим България заедно“ (списък)
Следваща статияЗапочва второто издание на лотарията с касови бележки на НАП

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here