дом Общество Отчетоха рекордно ниска безработица от десет години насам

Отчетоха рекордно ниска безработица от десет години насам

1
ДЯЛ

До 12.4% се е понижила безработицата в областта през 2017 година. За първи път от десет години насам, нивото й бележи такива стойности. За последно безработицата в Шумен е била по-ниска през 2008 година – 11.4%, съобщават от Дирекция „Бюро по труда”. Регистрираните безработни в бюрата по труда от областта средно за 2017 година са 9 469 при 11 056 за предходната година, т.е. с 1 587 по-малко.
Според Дирекцията значителен принос за постигнатото снижение има активната работа с регистрираните безработни лица, включително от най-уязвимите групи безработни на пазара на труда, както и подпомагането им за включване в трудова заетост. През изминалата година 11 467 лица са включени в мероприятия за професионално ориентиране, реализирани в бюрата по труда от областта. 2 037 безработни лица са взели участие в дейности за подпомагане уменията за търсене на работа и представяне пред работодател.
Значително намаление се отчита и при лицата с регистрация в бюрата по труда повече от 12 месеца – с 894 по-малко продължително безработни лица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСанкционират снегопочистващите фирми за непочистените улици
Следваща статияПриеха Бюджет`2018: 6 млн. лева повече в хазната на община Шумен (видео)

1 коментар

  1. Защо са по малко не защото хората си намериха работа а защото хората напуснаха българия заради ниската заплата.
    В днешно време 400.500 лв пари ли са ?
    Една квартира ток вода разходи и свършиха парите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here