дом Политика Отстраниха Красимир Минчев от поста председател на Общински съвет-Шумен

Отстраниха Красимир Минчев от поста председател на Общински съвет-Шумен

0
ДЯЛ

С 23 гласа „за“, 2 „против“ и 1 „въздържал се“ съветниците отстраниха от поста председател на Общински съвет-Шумен Красимир Минчев. Той бе обвинен в „авторитаризъм, погазване на Правилника за работа на ОбС, както и в непознаване на законите“.
Бе отбелязано, че това е първият случай за 30 години, в който през март не се свиква сесия на Общинския съвет.
Преди гледането на докладната записка, съветниците от групата на Красимир Минчев напуснаха заседанието. Те бяха категорични, че това е политическо действие, в което те не желаят да участват. След този акт бе проверен кворумът в залата, който бе достатъчен заседанието да продължи.
Припомняме, че оставката на Минчев бе поискана поради отказа му през март да свика редовна сесия на Общинския съвет и не се съобрази с искането за заседание на 20 общински съветници.
Гласуването за отстраняване на председателя на Общински съвет-Шумен бе тайно.
След него бе предложено да се направят политически консултации между групите в Общинския съвет. Бе предложено също да се закрие сесията, защото са разгледани внесените докладни и бе подчертано, че „ако сега се избере нов председател, ще заприлича на преврат“. След консултациите бе решено нов председател на Общински съвет-Шумен да бъде избран на следващата сесия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПодкрепиха възстановяването на Белодробната болница в Шумен
Следваща статияПрограмата на шуменските театрали през месец април

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here