дом Общество Отлагат с една година задължителното водене на отчетност за отпадъците чрез НИСО

Отлагат с една година задължителното водене на отчетност за отпадъците чрез НИСО

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

РИОСВ – Шумен информира юридическите лица, извършващи дейности по събиране, транспортиране и/или третиране на отпадъци, както и лицата, притежаващи комплексно разрешително или регистрационен документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците (ЗУО), че задължителното водене на отчетност и предоставянето на информация за отпадъците чрез Националната информационна система „Отпадъци“ (НИСО) се отлага за 1 януари 2019 година поради установени трудности при експерименталното й тестване от страна на заинтересованите лица.
През 2018 година задължените лица следва да водят отчетност, да предоставят информация и да подават заявления и документи по установения до сега ред на хартиен носител, като паралелно ще е налице възможност за доброволно използване на информационната система. По-конкретно това включва задължението да се води отчетна книга за дейностите с отпадъците и да се подават годишни отчети за дейностите с отпадъци.
Отчетните книги за образувани отпадъци се попълват минимум веднъж месечно за всеки календарен месец до 5 дни след изтичането му. Годишните отчети за дейности с отпадъци се подават ежегодно към Изпълнителна агенция по околната среда (ИАОС) до 10 март.
Възникнали въпроси, свързани с работата на системата, могат да се адресират към ИАОС с адрес ул. „Цар Борис III“ №136, п. к. 251, София 1618.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСкок на цените на основни стоки и услуги
Следваща статияРемонтират падналата фасада на ДГ ”Конче Вихрогонче”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here