дом Общество Отлагат разглеждането на дела в открити съдебни заседания в Шумен

Отлагат разглеждането на дела в открити съдебни заседания в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Отлага се разглеждането на делата в открити съдебни заседания за срок от 14 дни, считано от 11 март, като при необходимост срока може да бъде удължен. Заповедта е на председателя на Окръжен съд – Шумен.
В този срок по изключение ще се разглеждат наказателни дела, по които има постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“; дела за издръжка, за родителски права на ненавършили пълнолетие деца и за незаконно уволнение; искания за обезпечаване на искове, за обезпечаване на доказателства, за даване на разрешения и заповеди по СК, за назначаване на особен представител; дела по несъстоятелност и по Закона за защита от домашното насилие; дела, за които закон предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец, за осиновяване на дете.
Преустановява се приемът на граждани в приемните към съдилищата и прокуратурите в Съдебна палата – Шумен.
Ограничава се режима на достъп на граждани и адвокати до деловодствата и регистратурите на съдилищата и прокуратурите в Съдебна палата – Шумен, с изключение на гражданите и адвокатите, които са страни по дела, насрочени за разглеждане в посочения 14 дневен период, както и гражданите, които само при неотложна необходимост желаят да подадат молби за свидетелства за съдимост и за удостоверения от ШОП;
При влизане в съдебната палата следва да се използва дезинфектант, а при необходимост и допълнителни предпазни средства – маски и др.
Посещаващите съдебната палата граждани и адвокати следва да изпълняват разпорежданията на органите на ОЗ „Охрана“ във връзка с ограниченията, въведени за достъп до сградата, както и във връзка с предприетите мерки за задължителна дезинфекция на входа на съдебната палата /използване на дезинфектант, а при необходимост и допълнителни предпазни средства – маски и др., както и да се извършва термометричен контрол/.
Гражданите и адвокатите ще могат да извършват справки за делата на посочените в интернет страниците на ШОС и ШРС телефони на съответните деловодства, като по пощата или по електронен път могат да подават молби и жалби.
Ще се пренасрочат заседанията по делата, в съответствие с наложените срочни ограничения, като за това ще бъдат уведомявани страните за датите на следващите заседания.
Служителите, които работят с граждани задължително да ползват ръкавици и маски, които следва да сменят на всеки два часа, като посочените предпазни средства следва да се осигурят от съответния орган на съдебна власт.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрай на грипната ваканция в Шуменско
Следваща статияБез нови случаи на коронавирус в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here