дом Общество Откриха WhatsApp линия за жалби на български език за наши туристи и...

Откриха WhatsApp линия за жалби на български език за наши туристи и търговци в Одрин

0
ДЯЛ

Телефонът на „мобилната полиция“, приемаща оплаквания на български език е 0090 552 8402222

Български и гръцки туристи и търговци в Одрин могат да пишат на разкритата WhatsApp линия за искания и жалби, известна още като „мобилна полиция”. Линията е разкрита за приемане на оплаквания от страна на гостите на града.
Персоналът на дирекция „Култура и туризъм“ в Одрин разпространи брошури за въвеждането на „Искания и оплаквания по WhatsApp“ на българските туристи, влизащи през Граничния пункт „Капъкуле“. Телефонна линия за „Искания и оплаквания по WhatsApp“ за туристите е открита миналата година, но отскоро функцията е разширена – жалби се пишат вече и на български език.
„От тук нататък телефонната линия за „Искания и оплаквания по WhatsApp” ще предоставя услугите си на български, гръцки и турски език. Подготвихме брошури на български и гръцки език за популяризирането на тази услуга. Нашите служители от Дирекция „Култура и туризъм“ разпространяват тези брошури на туристите, влизащи в граничен пункт Капъкуле. Тази линия ще обслужва както оплаквания от нашите гости, така и техните искания. Нашата цел с тези искания е да определим нашите недостатъци и да предприемем съответни мерки”, твърди директорът на Дирекцията „Култура и туризъм” в Одрин Ахмет Хаджъоглу.
„Все едно е сезонът на гастербайтерите“
Хаджъоглу, който подчертава, че афишите, подготвени за информиране на туристите за телефонната линия за „Искания и оплаквания по WhatsApp”, са залепени по всички хотели, молове, пазари, добави пред Анадолската агенция: „Нашият екип, който говори както гръцки, така и български, ще отговори незабавно на исканията и оплакванията, получени по телефона. В най-кратък срок ще бъде върнато обаждане на ползвателя. Първоначално открихме тази услуга само на турски език. Миналата година постъпиха 370 жалби, а тази приблизително 180, на които откликнахме. Жалби, които включват всички публични и частни учреждения. В този смисъл Община Одрин работи усилено. Изпращаме жалбите до съответната инстанция и отговорът не закъснява. Имахме проблеми в нашите крайбрежни райони. Решихме ги, макар и късно. Тази телефонна линия в крайна сметка служи на целите си. Наближава краят на седмицата и виждате, че граничният пункт е натоварен като в сезона на гастербайтерите. Бихме искали да благодарим на граничните и полицейски служби, че предоставиха допълнително служители за това.”
Хаджъоглъ добави още, че 10 хиляди брошури, подготвени на български и гръцки език, ще бъдат раздадени на туристи, преминаващи през граничен пункт „Пазаркуле“.
3 милиона туристи за 9 месеца през 2018 година
Хаджъоглу отбелязва големия процент идващи на пазар от България и Гърция.
„През първите 10 месеца на 2017 г. броят на местните и чуждестранни туристи и посетители в нашата област е приблизително 2,5 милиона. Но тази цифра вече е преминала 3 милиона за 9-те месеца на 2018 година“, твърди Хаджъоглу.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия67 декара нови гори ще се появят тази есен на територията на ДГС-Омуртаг
Следваща статияПредлаганите промени в Закона за регионалното развитие бяха представени пред Областния съвет за развитие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here