дом Култура Откриха VIII Международен фестивал „Есенни шуменски вечери“

Откриха VIII Международен фестивал „Есенни шуменски вечери“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

26 изпълнители и групи от Шумен, Варна, Велико Търново, Сливен, Сунгурларе, Кнежа и Симеоновград ще се изяват на сцената в НЧ „Добри Войников – 1856“ в рамките на VIII Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“. От чужбина участие е заявил дует от Украйна. Официалното откриване се състоя в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“.

В началото прозвуча химнът на фестивала, в изпълнение на вокална група „Малка серенада“. На тържествената церемонията присъстваха зам.-кметът д-р Светлана Маркова, председателят на журито Хайгашод Агасян и членовете Николай Тодоров и доц. Николай Андриянов. В поздравителното си слово д-р Маркова пожела „На добър час“ и успех на всички участници. „Искам да споделя радостта и удовлетворението си, че отново сме заедно. Чест прави на Община Шумен и НЧ „Добри Войников – 1856“, че въпреки трудностите за пореден път ще присъстваме на музикален празник. На всички участници пожелавам положителни емоции на сцената. Децата са прекрасни-нека да пеят и да се смеят“, пожела и председателят на журито Хайгашод Агасян. Фестивалът е с конкурсен характер, като изпълнителите ще се състезават в три категории: съвременна забавна музика, популярни градски песни и авторска музика. Тази година за първи път организаторите включват участници от възрастови категории от 7 до 14 години и предвиждат специална награда за изпълнение на българска песен. Довечера от 18.00 часа в концертната зала на читалището като част от програмата на фестивала ще се състои юбилеен моноспектакъл на известния български поет Недялко Йорданов по случай неговата 80-годишнина. В него ще вземе участие и Хайгашод Агасян. Конкурсната програма на Международния музикален форум продължава и утре. Закриването и награждаването на победителите е от 11.00 часа в неделя. Фестивалът „Есенни шуменски вечери“ се провежда под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов. Домакин и организатор е НЧ „Добри Войников – 1856“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа втора година: Фестивал на плодородието в село Върбяне
Следваща статияНа ход: Акция „Достъпност за всички“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here