дом Общество Откриха новото кръгово кръстовище на ул. „Петър Парчевич“ в Шумен

Откриха новото кръгово кръстовище на ул. „Петър Парчевич“ в Шумен

0
ДЯЛ

Новото кръгово кръстовище между улиците „Петър Парчевич“ и „Васил Априлов“ в Шумен откриха днес кметът на града Любомир Христов и зам.-кметовете Боян Тодоров и Таня Костова.
Стойността на новата придобивка е 450 000 лева, които бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет. Изпълнител на проекта бе фирма „Барс“.
В реновирания участък на „Петър Парчевич“ и съседните улици има над 100 места за паркиране.

За нуждите на пощенския клон в района са изградени нови помещения.

Кръговото кръстовище е с диаметър 15 метра. Предстои то да бъде зацветено.
Поставени са 24 нови улични LED лампи. В ремонтирания участък са изградени нови 9 пешеходни пътеки, които са осветени. Предвидено е да се изгради и колонка за зареждане на електромобили.
Паркирането в района ще е безплатно.
Изграждането на новото кръстовище и реновирането на улица „Петър Парчевич“ не мина гладко по различни причини се наложи срокът за изпълнение да бъде удължен два пъти. В хода не строителството се установява, че голяма част от електрическата мрежа не е обозначена. Наложило се да се преместват кабели.
По време на ремонта са премахнати около 20 дървета, но са засадени нови около 50.
От днес новото кръгово кръстовище вече е пуснато в експлоатация. „Надявам се да подобрим движението в този район и да намалим пътните инциденти тук“, коментира кметът Любомир Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПодготвят лекарските кабинети в болницата във Върбица
Следваща статия27 съветници подкрепиха декларация за водоподаването от яз. „Тича“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here