дом Общество Открит е биологичен материал сред останките на падналия МиГ-29

Открит е биологичен материал сред останките на падналия МиГ-29

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay

Военноморските сили продължават дейностите по издирването на падналия МиГ-29 в Черно море. Самолетът, пилотиран от майор Валентин Терзиев от състава на авиобаза „Граф Игнатиево“, изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел. Това съобщиха от Министерството на отбраната.
В издирвателната операция, която започна веднага след инцидента и продължава и днес, участват екипажите на корветата „Бодри“ и минен ловец „Цибър“, в готовност за използване са водолазен катер и вертолетите „Пантер“.
Морското дъно в района на инцидента се обследва със сонар и хидролокатор със страничен обзор. Теренът, който военнослужещите от ВМС обследват, е с размер на 20 квадратни мили. Това оповести на пресконференция началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов и допълни, че е открит „биологичен материал“.
По време на пресконференцията стана ясно още, че скоростта на изтребителя е била от порядъка на 900-950 км/ч, като на борда си е имал и една ракета, поради което претърсването се извършва изключително внимателно в съответствие с всички правила за безопасност.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатягат контрола по пътищата в Новопазарско
Следваща статияПо-малко деца в градините в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here