дом Общество Отказват книжки на болни от сърце, затягат контрола за диабетиците и прекаралите...

Отказват книжки на болни от сърце, затягат контрола за диабетиците и прекаралите инсулт

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Болестите на сърцето ще се следят под лупа от специалистите, които издават медицинско свидетелство за шофьорите. Това стана ясно от промените на Здравното министерство, която определя изискванията към водачите. Според новите правила се забранява шофирането на хора, които имат аневризма на аортата над 55 мм. Досега водачи не можеха да стават пациенти с аневризма на аортата над 5 сантиметра, съобщава „Телеграф“. Още няколко сърдечни проблема влизат в списъка със забраните за шофиране. Книжка няма да се издава за болест на сърдечната клапа или аортна стеноза. Затягат се и правилата за хората, прекарали инсулт. Медицинската комисия ще преценява индивидуално всеки отделен случай.
Вродената кардиопатия, заболявания на сърдечния мускул след инфекция, ще изискват индивидуална преценка на лекарите в зависимост от състоянието на пациента.
Нов метод има и при изискванията за болните от диабет. И досега комисиите преценяваха индивидуално състоянието на всеки пациент, който се лекува с инсулин и други антидиабетни средства. На медицинските прегледи се преценява броят на усложненията и тяхната тежест. Сега специалистите ще следят състоянието на водачите с трудно компенсиран захарен диабет, протичащ с хипоглекимии.
Индивидуалната преценка за хората с високо кръвно остава. Медицинско вече ще се дава при резистентна артериална хипертония с кръвно налягане III степен. При него кръвното е със стойности над 180/110.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремахване на смяната между лятно и зимно часово време ще обсъжда Европарламентът
Следваща статияНеотложни ремонти! Вижте къде няма да има ток през следващите 48 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here