дом Политика Отзвук от червения пленум: Вотът на 26 май ще покаже дали включването...

Отзвук от червения пленум: Вотът на 26 май ще покаже дали включването на Станишев е добър ход

0
ДЯЛ

Присъствахме на инфарктно заседание, с много бурни, а понякога неовладени емоции, с изпуснати нерви. Така членове на Националния съвет на БСП коментираха пред 24shumen.com пленума за определяне на окончателната листа с имената на кандидати за евродепутати от БСП в столицата.
Разрази се спор основно за това, дали предложената от Корнелия Нинова трябва да бъде гласувана анблок или да бъде разширена, уточняват нашите източници. Те изразиха „известни резерви“ относно присъствието на председателя на ПЕС в листата.
Във варианта, предложен от лидера на партията Нинова името на бившия премиер от правителството на Орешарски не фигурираше.
„Сергей влезе едва след създаденото напрежение в залата за изключването му. Както се казва в 12 без 5, на разговорен език“, коментираха членовете на Националния съвет на БСП.
Според тях вотът на 26 май ще покаже дали включването на Станишев в последния момент, след гласуване, е печеливш ход за партията.
Стана ясно, че е имало доста остри изказвания по адрес на лидера в посока, че се опитва да наложи нейни кандидати „просто на инат“. По този повод самият Станишев изрази мнение, че „номинациите на Нинова са подарък за ГЕРБ“.
Натискът беше Станишев да е в листата на всяка цена, продължават източниците ни. Нинова обяснила, че нейният подход не е различен от модела, възприет през 2014 година.
От сблъсъка на мнения печелели само младите хора, които влизат в листата на избираеми места. Това са Цветелина Пенкова и Петър Витанов, бе краткият коментар от бурните събития през уикенда. С шанс да стане евродепутат бил и Иван Кръстев, досегашен сътрудник на евродепутата Георги Пирински. Плюсовете му – познавал европейската тематика в подробности. И щял да бъде нужен с рутината си.
Нямало гласове срещу присъствието на президентския съветник Иво Христов на четвърта, избираема позиция. Той изместил досегашния Петър Корумбашев, който в последствие си направи отвод. И счете включването му на 9 място като“ подигравка, за всичко което е направил“.
„Показахме, че БСП е демократична партия, макар че Станишев се класира след протекции от опозицията. Няма разделение и разнобой“, категорични бяха социалистите.
Те са убедени, че вотът ще поднесе изненади с гласуването с преференции. Така щели да влязат в европарламента Деница Златева, Момчил Неков, известен като 15/15 от предните избори и проф. Румен Гечев, от кабинета на бившия премиер Жан Виденов.
Листата на БСП:
Елена Йончева
Петър Витанов
Цветелина Пенкова
Иво Христов
Сергей Станишев
Иван Кръстев
Деница Златева
Румен Гечев
Момчил Неков
Велизар Енчев
Димитър Данчев
Тодор Стоилов
Валери Жаблянов
Мариела Модева
Десислав Тасков
Крум Дончев
Емил Георгиев

Снимка: ТВ Европа
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТри бронзови медала извоюваха шуменски информатици на олимпиада в Скопие
Следваща статия1 419 зрелостници от Шуменско са подали заявления за матура

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here