дом Здраве Отвориха COVID кабинет в Новата поликлиника в Шумен

Отвориха COVID кабинет в Новата поликлиника в Шумен

0
ДЯЛ

COVID кабинет за преглед и консултации на пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция работи от днес в „Диагностично-консултативен център 1“ в Шумен (Новата поликлиника).
В кабинета ще се преглеждат пациенти със симптоми на COVID-19, които са неустановени, обясни д-р Ангелова и уточни, че това не е спешен кабинет и тежките случаи няма възможност да бъдат поети. Освен преглед по преценка на място ще се правят пулсоксиметрия, кръвни изследвания, рентгенова снимка и бърз антигенен тест.
Регионалната здравна инспекция предостави на „ДКЦ 1“ – Шумен 200 броя антигенни теста, от своя страна здравното заведение също е закупило определено количество от тестовете за нормалното функциониране на кабинета. Осигурени са необходимите предпазни средства за работа на медицинските екипи, както и препарати за дезинфекция.
Ковид зоната е обособена в северната част на сградата, като помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед и манипулационна за извършване на медико-диагностични изследвания. Кабинетът ще работи всеки делничен ден от 8 до 12 часа и от 12.30 до 16.30 ч. С цел да се избегнат струпванията на хора, посещенията стават след предварително записване на телефон 0895 414 747 между 8.00 и 9.00 ч.
Областният управител проф. Стефан Желев, заедно с директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова и управителя на здравното заведение д-р Магдалена Ангелова, провериха на място създадената организация на работа и обслужване на пациентите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбновиха изцяло спортната зала в Нови пазар
Следваща статияМинималната работна заплата става 650 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here