дом Общество Осъдиха трима младежи, крали орехи и дървени щайги

Осъдиха трима младежи, крали орехи и дървени щайги

0
ДЯЛ

Шуменският районен съд осъди трима младежи, крали крали орехови ядки и дървени щайги.
Тримата подсъдими – непълнолетният Ю.С.А. от Нови пазар, сам и в съучастие с А.М.А. и Е.Е.М., в периода от 8 октомври до 17 октомври 2016 г. в кв. „Дивдядово“ град Шумен, при условията на продължавано престъпление отнели чужди движими вещи – 158 кг орехови ядки, 4 бр. дървени щайги на обща стойност 452.40 лв. от владението на четирима потърпевши без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят.
Тримата се придвижвали по улиците на града в тъмната част на денонощието. Когато минавали покрай централния кооперативен пазар града, липсата на парични средства, родила у тях идеята да откраднат орехи, откъдето тримата подсъдими на три пъти си „набрали“ орехи. Последният път това се случило в частен дом в кв. „Дивдядово“. Собственичката на имота сигнализирала органите на реда, като се обадила на тел. 112.
За деянието им ШРС налага на Ю.С.А. 6 месеца „лишаване от свобода“, като на основание чл. 64 ал. 1 от НК го освобождава от изтърпяване на наложеното му наказание и го настани във възпитателно училище интернат. Осъжда А. М. А. на „Пробация“ за срок от 6 месеца. Осъжда Е.Е.М. на 3 месеца “Лишаване от свобода”, ефективно при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на така наложеното наказание.
Тримата ще трябва да заплатят обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 384 лв., както и направените разноски по делото.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБивш зам.-председател на КФН лъсна в бизнес отношения с фалиралата „Олимпик“
Следваща статияМетални плоскости „летят“ от покрива на читалище „Тодор Петков“ (видео)