дом Общество Осъдиха Общината заради бездомно куче, нахапало дете

Осъдиха Общината заради бездомно куче, нахапало дете

0
ДЯЛ

4 000 лева ще заплати Община Шумен, заради инцидент с дете, което бе нахапано от бездомно куче, реши Районният съд в града. Инцидентът се случил на 13 юни. На посочената дата, около 13.00 часа, майката и детето се намирали през магазин за хранителни стоки. Майката влязла в него, а детето останало отвън заедно с друго дете. Пред сградата се намирали и две кучета, които често обитавали този район и били безстопанствени. Докато жената била в магазина, видяла през отворената врата как едното от животните се насочило към дъщеря ѝ и я захапало за десния прасец. Ужасена, майката изтичала навън, а друга майка ѝ се притекла на помощ, изгонила кучетата и започнала да успокоява детето си. Според изнесените материали по делото, случаят се отразил крайно неблагоприятно не само върху физическото здраве на 9-годишното дете, но и върху психиката му. То се затворило, ограничило контактите с други деца, и имало проблеми със съня.
Безстопанствените кучета били под надзора на Община Шумен, според разпоредбите на ЗЗЖ, като последната била длъжна да предприеме мерки за предотвратяване на агресивното поведение на същите.
Съдът определи, че поради неполагане на грижи в тази насока, отговорност за увреждането следва да носи ответника.
Решението не е окончателно и може да се обжалва в 14-дневен срок.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДекларираме доходи от чужбина до края на април
Следваща статияКметът Любомир Христов се срещна с представители на Българо-швейцарската програма за сътрудничество

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here